Normal_hoogezand_sappemeer

Wat is een gemeente eigenlijk? Wat doet een wethouder? Wat is de mooiste plek van Hoogezand-Sappemeer? Voor het tweede jaar op rij organiseerde de gemeente Hoogezand-Sappemeer eind mei 2012, in samenwerking met Youth Marketeers en twee middelbare scholen, een speciale gemeentedag voor scholieren. Zij gingen zelfstandig ontdekkingen doen met camera en microfoon en namen een kijkje in de keuken van de gemeente. De scholieren streden tegen elkaar om de HSVS USB-ambtsketen.

Leerlingen van het Aletta Jacobs College en CSG Rehoboth gingen in verschillende teams de straat op om hun ideeën over de gemeente te filmen. Zo kwamen de mooiste en lelijkste plek, wonen in Hoogezand-Sappemeer, het gemeentehuis van de toekomst en de popkelder van het Aletta Jacobs College aan de orde.

De leerlingen gebruikten volop hun fantasie en kwamen met uiteenlopende ideeën. Zo zetten ze kritische noten bij de vervallen staat van het voormalige Aletta Jacobs College en waren ze positief over de sfeer in het winkelcentrum en de ruime groenvoorziening in het Gorechtpark.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Via Nieuwsbank