Normal_schoolplein__school__voortgezet_onderwijs__pesten__alleen

De Inspectie van het Onderwijs gaat poolshoogte nemen op het Aletta Jacobs College in Hoogezand. Eerder deze week werd namelijk bekend dat een 14-jarige scholier ervan wordt verdacht vijf medeleerlingen te hebben afgeperst. De Inspectie is van plan de school te bezoeken zodra de lessen weer zijn begonnen. Dat meldt RTV Noord. 

De 14-jarige jongen zou zijn slachtoffers maandenlang hebben bedreigd en geïntimeerd om aan geld te komen. Tegen de jongen zijn vijf aangiftes gedaan. Bovendien is de scholier uit huis geplaatst. Momenteel staat hij onder toezicht.  De schoolleiding heeft nog geen contact gehad met de ouders van de slachtoffers en de ouders van de overige leerlingen.

De Inspectie wil graag weten wat er precies is gebeurd en hoe het Aletta Jacobs College omgaat met de kwestie. Voorlichter Hans van der Vlies zegt dat er eerst inlichtingen bij de school worden gehaald, alvorens verder te kijken. Volgens hem is het zaak om niet op de zaken vooruit te lopen. Het Aletta Jacobs College wil nog niets kwijt over de kwestie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids