Normal_career-day-west3-e1617202241899

Ieder jaar organiseert Jet-Net & TechNet de Career Days. Dit jaar vinden de Career Days plaats van 13 t/m 17 december. Vanwege de coronamaatregelen wordt het een mooie online editie. Dat betekent dat er nog meer scholen kunnen meedoen!

 

Wat zijn de Career Days?

Bij de Career Days ontdekken leerlingen uit het voorgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo en 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven in Nederland. Tijdens deze online editie organiseert Jet-Net & TechNet een week vol interessante online activiteiten waarmee leerlingen op verschillende manieren kennis kunnen maken met werken in de techniek.

Hoe werkt het?

Leerlingen kunnen gezamenlijk deelnemen vanuit de klas, maar ook individueel meedoen vanuit huis. Zo zorgen we er samen voor dat niemand deze editie van de Career Days hoeft te missen. Je kunt jouw klas, of een deel daarvan, gratis opgeven voor één of meerdere activiteiten die georganiseerd worden.

Programma online Career Days

Maandag 13 december (kan de hele dag): Aftrap
Op maandag trappen we af met de Expeditie 7 werelden van techniek. Tijdens deze virtuele reis maken jouw leerlingen kennis met bedrijven in de 7 werelden van techniek. In iedere wereld vinden ze een doe-opdracht: een uitdaging van een technisch bedrijf waar ze zelf mee aan de slag gaan, een goede voorbereiding op de overige Career Days activiteiten. Je kunt de Expeditie 7 Werelden op elk moment van de dag met je leerlingen in de klas doen, of online op afstand.

Dinsdag 14 en woensdag 15 december: Online speeddates
Dinsdag en woensdag is het tijd voor online speeddates. Via Microsoft Teams ontmoeten leerlingen medewerkers van aansprekende tech-bedrijven en onderwijsinstellingen. Zo kunnen ze het gesprek aangaan met de mannen en vrouwen op de werkvloer van de 7 Werelden van Techniek te vinden zijn.

Meld jouw leerlingen aan voor een speeddate naar keuze met onder andere Rijkswaterstaat, KLM, Waternet, Dutch Nao Team, ASML en vele anderen.

Donderdag 16 december, 10.00 – 11.30 uur: Workshop hacken
Ethical hacker Sanne Maasakkers gaat jouw leerlingen de geheimen van het hacken leren tijdens deze 1,5 uur durende workshop. Eerst zal Sanne iets vertellen over haar eigen werk als ethical hacker. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Lukt het jouw leerlingen om zelf te hacken? Ontdek het tijdens deze workshop! Meld je leerlingen aan voor de workshop hacken.

Vrijdag 17 december, 9.45 – 11.00 uur: Night of the Nerds Quiz
Leerlingen uit het hele land gaan de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie de meeste (creatieve) technologische kennis in huis heeft. In teams van maximaal vijf personen beantwoorden leerlingen in drie rondes vragen als “Kunnen robots roddelen?” of “Moet een bestuurder van een vliegende auto een vliegbrevet hebben?”.

Er zijn ook hele leuke prijzen te winnen! Het winnende team ontvangt namelijk een te gekke Indoor Skydive sessie. Dus gaan jouw leerlingen voor de winst? Meld je klas aan voor de quiz!

Meer informatie en aanmelden

Bekijk alle informatie over de aanstaande online editie van de Career Days 2021.