Normal_11913

AMSTERDAM - Op zaterdag 2 juni vond de Universiteitsdag van de Universiteit van Amsterdam (UvA) plaats. Oud-studenten, wetenschappers en donateurs troffen elkaar voor debatten en colleges op het snijvlak van wetenschap en maatschappij.

De UvA organiseerde dit jaar voor de elfde keer de Universiteitsdag. Louise Gunning-Schepers, voorzitter van het College van Bestuur, verrichtte in de Aula de opening. Vervolgens hield Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en per september 2012 universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de UvA, een rede onder de titel ‘Het poldermodel in tijden van polarisatie'.

Kennisfestival
Publiekstrekker tijdens de Universiteitsdag was het kennisfestival met debatten en colleges. In het debat ‘Dyslexie of ADHD? Ieder kind een label?' stond de enorme vlucht die het labelen van kinderen de laatste jaren heeft genomen centraal.

Op het Science Park van de universiteit werd een ouder-kindprogramma gehouden met speciale workshops en kinderlezingen. In USC Universum, het sportcentrum van de UvA, was een speciaal sportprogramma georganiseerd met onder andere een apenkooi-arena.

Slotmanifestatie
Tijdens de slotmanifestatie, gepresenteerd door programmamaker Ivo Niehe, werden de UvA-scriptieprijzen 2012 uitgereikt voor de grootste wetenschappelijke prestaties van het afgelopen jaar.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen