Normal_11899

MAASTRICHT - Onderzoeker Dr. Joris Hoeks, verbonden aan de Universiteit Maastricht en werkzaam bij NUTRIM (School for Nutrition, Toxicology and Metabolism) is onderscheiden met de prestigieuze Young Investigator Award voor Basic Science van de Europese Associatie voor de Studie naar Obesitas (EASO) voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het obesitas-onderzoeksveld.

Hoeks' onderzoek richt zich met name op de rol van mitochondriële (dis)functie in het ontstaan van obesitas en aan obesitas-gerelateerde insulineresistentie, met speciale aandacht voor mitochondriële ontkoppeling. Hoeks ontving de prijs en presenteerde zijn werk tijdens de openingsceremonie van het 19e Europese Obesitas Congres in Lyon.

UM promovendi Silvie Timmers, Ellen Konings en co-auteurs (NUTRIM) hebben de publicatieprijs van TI Food and Nutrition (TIFN) ontvangen voor hun artikel getiteld 'Calorie restriction-like effects of 30 days of resveratrol supplementation on energy metabolism and metabolic profile in obese humans', gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Cell Metabolism.

De TIFN publicatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt ter erkenning van kwalitatief hoogstaand onderzoek gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift en dient tevens om de industriële impact van het uitgevoerde onderzoek te onderstrepen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen