Normal_11861

GRONINGEN - Op zaterdag 2 juni staat de binnenstad van Groningen in het teken van muziek, wetenschap, theater, kunst en experimenten. Het publiek kan op 14 locaties genieten van een gevarieerd programma met ruim 220 muzikale optredens, korte lezingen, workshops, tentoonstellingen, theatrale voorstellingen en interactieve opstellingen. Het festival De Nacht van Kunst & Wetenschap staat dit jaar in het teken van healthy ageing en belooft wederom een wervelend succes te worden.

Op de 14 verschillende locaties kunt u zich laten verrassen door hapklare kennis in de Academische kwartiertjes van leden van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen, ontroerd worden door prachtige huiskamerconcerten van onder andere Max Rafferty (ex The Kooks), Sea + Air en Kings of the Day, insecten proeven in de Bibliotheek Groningen of meedoen aan het je gezond lachen tijdens een voorstelling van Lebbis, Maarten van Rossem of Gijs Nillessen.

Op de Sportuniversiteit (Het Academiegebouw) kunt u uw topsporttalent testen door de Raboploeg naar huis te fietsen, ontdekken waarom we zo dol zijn op Oranje in een lezing van Yme Kuiper of scorend vermogen ontwikkelen met de Penalty Sutu op het Broerplein. Op het Pop Groningen Podium in de UB is het Groninger muziektalent van morgen te bewonderen en op het 3FM Serious Talent Stage aan de Reitemakersrijge spelen onder andere Yori Swart, Daily Bread en Rats on Rafts de sterren van de hemel.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen