Normal_11632

DELFT - Vorige week vrijdag sloot Youp van 't Hek zijn ‘Cultural Professor'-schap aan de TU Delft af met zijn publieke ‘uittreerede'. Na de rede droeg Van 't Hek de titel Cultural Professor over aan Floris Visser.

En dat heeft een bijzondere reden: Visser zal niet alleen in de maanden september, oktober en november van dit jaar aan de TU Delft verbonden zijn als CP@TUD 2012 maar tevens in november 's werelds beroemdste opera ‘Carmen' regisseren, een samenwerking tussen internationaal toptalent uit de operawereld en de studentenmuziekvereniging Krashna Musika. De opera wordt tussen 12 en 20 november vijf maal uitgevoerd in het Auditorium van de TU Delft en maakt onderdeel uit van de lustrumactiviteiten van de 170-jarige universiteit.

CP@TUD 2012
Voor zijn periode als Cultural Professor staan een aantal openbare bijeenkomsten gepland, waaronder een openbare lezing op vrijdag 14 september in de Aula van de TU Delft. Daarna volgt een masterclass van zeven bijeenkomsten inclusief een excursie naar De Nederlandse Opera voor TU Delft studenten. Met zijn openbare Uittreerede sluit hij op vrijdag 16 november officieel zijn periode als Cultural Professor af. Studenten moeten zich kwalificeren om mee te kunnen doen aan de masterclass. De aanmeldingsprocedure start over een paar weken. Dan wordt ook nadere details over de masterclass en het programma van CP@TUD 2012 bekendgemaakt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen