Normal_11590

AMSTERDAM - In de afgelopen vier dagen zijn de filmpjes van de VU Examenhulp natuurkunde ruim 15.000 keer bekeken. Het totaal komt hiermee op ruim 25.000 bekeken video's sinds de start vorige maand.

Om leerlingen van het vwo te ondersteunen tijdens de voorbereiding van het examen natuurkunde hebben studenten van de opleiding Natuur- en sterrenkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) de examenvragen van natuurkunde uitgewerkt in korte filmpjes. Stap voor stap kunnen leerlingen zien hoe ze een vraag kunnen oplossen.

Op de Examenhulp zijn bijna 160 filmpjes te vinden, waarbij de filmpjes van beide examens uit 2011 het meest werden bekeken. Ook de filmpjes waarin theorie wordt behandeld waren erg in trek bij de scholieren. Via verschillende kanalen gaven scholieren aan dat de Examenhulp een waardevolle toevoeging is aan hun voorbereiding.

In de komende dagen wordt het examen natuurkunde 2012 ook opgenomen en toegevoegd aan de Examenhulp, zodat de leerlingen altijd beschikken over de uitleg van het nieuwste examen.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen