Normal_11582

GRONINGEN - Getalenteerde leerlingen uit 5-vwo kunnen van 2 tot en met 6 juli op de Rijksuniversiteit Groningen deelnemen aan de Zomercursus van het Junior Honours College. Het Junior Honours College is een initiatief van de RUG Scholierenacademie en het RUG Honours College. Het is de tweede keer dat de Zomercursus wordt georganiseerd, na een zeer succesvolle pilot-editie vorig jaar.

Het programma van het Junior Honours College geeft een voorproefje op het RUG Honours College voor bachelor- en masterstudenten. Getalenteerde en gemotiveerde studenten kunnen bij het RUG Honours College naast hun gewone studie een programma volgen dat gericht is op verdieping, verbreding en de ontwikkeling van persoonlijke en wetenschappelijke vaardigheden. Het programma van het Junior Honours College is daar een afspiegeling van.

De Zomercursus biedt van alles wat. Alle drie wetenschapsgebieden (alfa, bèta en gamma) komen aan bod en de onderwerpen zijn divers; het gaat over logica, het landschap, koolhydraten, enz... Het Junior Honours College en het RUG Honours College zijn beide alleen bedoeld voor scholieren en studenten met een brede interesse.

Het programma bevat workshops voor het aanleren van academische vaardigheden, zoals het opstellen van een goede onderzoeksvraag. En net als in het RUG Honours College voor bachelor- en Master-studenten komen ook persoonlijke vaardigheden aan bod.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen