Normal_11532

ENSCHEDE - Op donderdag 17 mei vond voor de elfde keer het Green Vibrations festival plaats. Green Vibrations biedt opkomend muzikaal talent uit onder andere Nederland, Polen, Duitsland, Spanje en Engeland een podium met elk jaar een steeds groter publiek. Het festival dat geheel werd georganiseerd door vrijwilligers startte dit jaar met twee sprekers van de Universiteit Twente (UT), namelijk Dave Blank en Sebastian Gonzalez.

Professor Dave Blank (MESA+) sprak tijdens Green Vibrations over nanotechnologie, omdat dat steeds belangrijker wordt voor energie. "Vooral nieuwe materialen voor bijvoorbeeld zonnecellen, brandstofcellen, maar ook voor de opslag van energie (batterijen) en het omzetten van warmte als bruikbare energiebron." Dave Blank stond tijdens zijn presentatie stil bij deze mogelijkheden en ging in op de vraag wat is nano?

PhD student Sebastian Gonzalez (CTW) vertelde een persoonlijk verhaal over zijn keuze voor de wetenschap en welke invloed filosofie had op zijn weg naar kennis. "Ik ben gaan studeren om de wereld beter te kunnen begrijpen. En gedurende mijn verblijf in Chicago merkte ik, dat de wetenschap zoals tegenwoordig beoefend me tegen stond. Ik ben ervan overtuigd, dat wetenschap je leven kan veranderen. Althans het heeft mijn leven veranderd." Sebastian Gonzalez deelde tijdens zijn voordracht zijn gedachten over de wereld.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen