Normal_11471

MAASTRICHT - De aandeelhouders van Chemelot Campus B.V. hebben Bert Kip benoemd tot managing director Chemelot Campus B.V. en Boy Litjens tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. De Chemelot Campus B.V. gaat binnen de context van Brainport 2020 uitvoering geven aan de verdere ontwikkeling van de Chemelot Campus. De initiatiefnemers Provincie Limburg, Universiteit Maastricht/Maastricht UMC+ en DSM zijn verheugd over de benoemingen van beide toonaangevende personen.

Bert Kip is op dit moment directeur DSM Resolve en beschikt over een omvangrijk netwerk binnen het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Boy Litjens heeft als bestuurder op diverse posities binnen SABIC een uitstekende reputatie opgebouwd in de opbouw en doorgroei van de Europese activiteiten van SABIC. De laatste functie die hij daar vervulde was die van bestuursvoorzitter/CEO.

Naast de Chemelot Campus omvat de samenwerking tussen Provincie Limburg, Universiteit Maastricht/Maastricht UMC+ en DSM ook de versterking van Sciences aan de Universiteit Maastricht en het programma Enabling Technologies (geavanceerde analytische faciliteiten). Beide vormen concrete verbindingen tussen de Chemelot Campus en de Maastricht Health Campus.

Dit alles past in het kabinetsbeleid dat Zuidoost-Nederland moet omvormen tot Brainport 2020, een van de economische motoren van Nederland en nu al goed voor 55 procent van de patenten, 45 procent van de private R&D investeringen en 35 procent van de Nederlandse export.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen