Normal_11235

TILBURG - Internationale studenten van Tilburg University zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de colleges en de studeer- en leefomgeving in Tilburg. Dat blijkt uit de meest recente resultaten van de International Student Barometer, een internationale enquête onder studenten die niet in hun eigen land studeren.

De internationale studenten die in 2011 begonnen te studeren aan Tilburg University gaven een tevredenheidscore van 90.7 procent aan de kwaliteit van de colleges, wat de universiteit op een 33e plaats zet van de 208 hoger onderwijsinstellingen wereldwijd die meededen aan de enquête, en op een derde plaats van de twaalf Nederlandse hoger onderwijsinstellingen die deelnamen.

De hoogste score gaven de studenten aan onderdelen van de ondersteuning bij aankomst. Zo zette de hulp bij het openen van een bankrekening, een project dat is opgezet met de Rabobank, Tilburg University een landelijke eerste plaats. Hetzelfde deed de tevredenheid van internationale studenten over hun eerste overnachting in Tilburg.

De International Student Barometer wordt uitgevoerd door iGraduate om zowel studenten als hoger onderwijsinstellingen een beeld te geven van de internationalisering van het hoger onderwijs. Er deden 526 internationale studenten uit Tilburg mee aan de enquête.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen