Normal_10716

MAASTRICHT - De visitatiecommissie van de Quality Asurance Netherlands Universities (QANU) oordeelde positief over de kwaliteit van opleidingen van de Maastrichtse rechtenfaculteit. De faculteit behaalde met deze goede beoordeling officiële NVAO goedkeuring tot 2018.

Uit het rapport van de commissie blijkt dat de faculteit goed heeft gescoord op punten waaraan de voorgaande zes jaar hard werd gewerkt. Zo worden onder meer de afstemming van vormgeving en inhoud van programma's en twee van de drie facetten van de interne kwaliteitszorg (evaluatie resultaten en maatregelen tot verbetering) als goed gekwalificeerd.

De commissie stelde verder vast dat de faculteit beschikt over een enthousiaste, betrokken en gevarieerde staf met een internationale uitstraling. En de zorg voor het gebouw en de materiële voorzieningen bleef ook niet onopgemerkt; de commissie was ‘onder de indruk van de voorzieningen die de faculteit biedt aan haar studenten'.

Met deze goede score (en geen enkele onvoldoende) behoort de Maastrichtse rechtenfaculteit tot de top van de juridische opleidingen in ons land. De faculteit is blij met de positieve beoordeling van de commissie en de officiële goedkeuring tot 2018 die daarmee is verkregen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen