Normal_10552

GRONINGEN - De gemeenteraad van Groningen heeft woensdag 28 maart afscheid genomen van Rebecca Krüders als raadslid van Student en Stad. Haar plek werd ingenomen door Jos van Rooij.

Burgemeester Rehwinkel noemde Krüders een raadlid dat moeiteloos de rol overnam van haar voorgangers in de raad zoals Finn van Leeuwen en Stephan Antuma. "Je past in een traditie van raadsleden die goed zijn voorbereid, met lef opereren en helder en duidelijk hun mening geven. Een raadslid met een scherp oog voor de belangen van de studenten in deze stad. Maar ook een raadslid dat nadrukkelijk keek naar het belang van de stad als geheel."

Fietsen
Raadsnestor Jan Evenhuis noemde Krüders een politiek dier en een enthousiast en markant raadslid. Krüders zette zich namens Student en Stad onder meer met succes in voor traineeships voor pas-afgestudeerden om zo talenten voor de stad te behouden, een bruisende binnenstad, behoud van de ramblas aan het Kattendiep en extra parkeervoorzieningen voor fietsen.

Vernieuwing
Het is binnen Student en Stad gebruikelijk dat de raadsleden na twee jaar plaatsmaken voor een opvolger. Zo kunnen de raadsleden hun studie afronden en wil Student en Stad de vernieuwing binnen de partij stimuleren.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen