Normal_10355

EINDHOVEN - In twee weken tijd hebben zo'n tweeduizend jongeren gedroomd over technologische vondsten die het leven kunnen verbeteren. De dromen werden in veertien steden met een geavanceerde laser geprojecteerd op wolken en gebouwen.

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) startte met de actie 'Beam your Dream' de werving voor het nieuwe Bachelor College om een nieuwe generatie ingenieurs te gaan opleiden. Dit Bachelor College start in september dit jaar.

De dromen van de jongeren waren vaak origineel en verrassend. 'Een nieuw geheugen voor opa', 'Gekoppelde breinen', 'Ontwerpen met gedachten' 'Het 3D-printen van organen' en 'Muziek voor doven' is daaruit een kleine greep.

Beam your Dream
Via de site 'beamyourdream.nl' konden scholieren een toekomstdroom uploaden. 's Avonds werd die droom dan met een sterke laser geprojecteerd op de wolken of op gebouwen. De wensdroom, gesigneerd door de scholier, was vervolgens ook live op het web te zien. Foto's van de projecties zijn op Facebook geplaatst.

De laseractie vond plaats in veertien steden in ons land en is gedurende de campagne ook permanent te zien geweest in Eindhoven. De campagne startte maandag 5 maart in Apeldoorn en is afgesloten in Leiden op zondag 18 maart.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen