UTRECHT - Deze maand is de nieuwe website www.growingupbilingual.org / www.tweetaligopgroeien.org gelanceerd, een initiatief van de Utrechtste taalwetenschappers Ivana Brasileiro, Manuela Pinto en Sharon Unsworth. De site is speciaal ontworpen om ondersteuning en informatie te bieden aan iedereen met interesse in de opvoeding en educatie van tweetalige kinderen.

Op de website staan onder meer tientallen boektitels over opvoeding van tweetalige kinderen en over tweetaligheid in het algemeen. Daarnaast zijn er links naar blogs en websites, gegevens van oudergroepen uit verschillende delen van het land, en nog veel meer.

Nog veel mythes
De drie initiatiefnemers vertellen: "We hebben deze site gemaakt omdat we graag iets concreets willen doen met de enorme hoeveelheid wetenschappelijke kennis die er is over tweetalig opvoeden, en met de nieuwe ontdekkingen die op dit gebied gedaan worden. Tweetaligheid is een actueel onderwerp, maar er bestaan nog veel mythes over. Wij willen ouders en andere geïnteresseerden helpen om correcte, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde informatie te kunnen vinden."

© Nationale Onderwijsgids