Normal_9398

GRONINGEN - Op maandag 13 februari geeft PvdA-Tweede Kamerlid Frans Timmermans in Groningen een lezing over ‘Mensenrechten in de Europese Unie'. In Huis de Beurs spreekt het Kamerlid met studenten van de opleiding Internationale Betrekkingen. De bijeenkomst gaat met name over hoe we Mensenrechten blijvend kunnen waarborgen.

Frans Timmermans: "Mensenrechten verdienen onze voortdurende aandacht. Er zullen altijd plekken in de wereld zijn waar ze worden bedreigd of zelfs geschonden, aan ons de taak om voor de rechten van ieder mens op te komen. Daarom pak ik graag de kans om met studenten te spreken over hoe we deze fundamentele rechten voor iedereen kunnen verkrijgen, behouden en verdedigen."

Er staat een aantal vragen centraal in de lezing. Zijn alle mensenrechten in de EU gewaarborgd? Of vinden er ook binnen de EU schendingen van de mensenrechten plaats? En als dat zo is, wat kan de EU er aan doen om de mensenrechten toch te waarborgen?

De lezing vindt plaats in het kader van de PvdA-College Tour. Het is de bedoeling dat de aanwezigen een flinke bijdrage leveren. Zij kunnen vragen stellen en de discussie met Frans Timmermans aangaan, maar ook hun eigen ideeën aandragen. In de eerste plaats over mensenrechten in Europa. Daarnaast is er ruimte voor andere onderwerpen.

Frans Timmermans is Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid. In het vorige kabinet was hij staatssecretaris voor Europese Zaken. Voor hij politiek actief werd voor de PvdA deed hij veel internationale ervaring op als diplomaat.

© Nationale Onderwijsgids