Normal_8864

MAASTRICHT - Op vrijdag 13 januari 2012 viert de Universiteit Maastricht haar 36e Dies Natalis. Deze verjaardag wordt gevierd met een symposium en de officiële diesviering. Het thema van de dies is ‘Inspired by Quality'. Het strategisch programma 2012-2016 met dezelfde titel, zal tijdens het symposium worden gepresenteerd door Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur.

Ook de presentaties van zeven talentvolle jonge wetenschappers sluiten aan bij de drie overkoepelende wetenschappelijke thema's uit het programma: Quality of Life; Europe and the Globalising World; Innovation and Learning. Uiteraard zijn de onderwerpen zeer divers: Jill Lobbestael laat zien dat zij ‘Niet bang voor boze mannen' is. Zij onderzoekt verschillende vormen van agressie, onder meer bij tbs'ers.

Raymond Montizaan zal in zijn presentatie ‘En we werken nog lang en gelukkig' onder andere laten zien dat werknemers veel te hoge verwachtingen hebben van hun pensioen. Anique de Bruin legt in haar presentatie ‘De negatieve kant van optimisme' uit hoe zelfoverschatting leerprestaties in de weg kan zitten. Ga naar het programma van het symposium voor de onderwerpen van de overige sprekers.

De officiële diesviering wordt gehouden in de Sint Janskerk vanaf 15.00 uur. Tijdens zijn rede zal de Rector Magnificus Gerard Mols ingaan op het thema ‘multidiciplinariteit in een wetenschappelijke context'. Wim Gijselaers, Hoogleraar Onderwijskunde, zal de diesrede 2012 uitspreken, getiteld: 'What if learning is leading?'.

Prijzen
Traditioneel worden tijdens de diesviering diverse prijzen uitgereikt. Zo krijgt Professor Alfred Goldberg, Professor of Cell Biology aan de Harvard Medical School een eredoctoraat. Daarna volgt de bekendmaking van de Onderwijsprijs 2011 voor een bijzondere bijdrage aan het onderwijs van de UM en ontvangen zeven afgestudeerden de studentprijzen 2011 voor de beste afstudeerscriptie namens de Stichting Wetenschapsbeoefening.

© Nationale Onderwijsgids