Normal_8831

GRONINGEN - De vooroordelen over studenten zijn talrijk: ze zijn lui, drinken teveel, studeren te lang en wonen in ranzige huizen waar ze tot diep in de nacht aan het feesten zijn. Maar klopt dit allemaal wel? NCRV's Man bijt hond duikt de komende vier weken het Delftse studentenleven in. We volgen het dagelijkse leven van de 21 bewoners in studentenhuis Het Bolkhuisch, winnaar van de Studentenhuis van het Jaar 2011-verkiezing van Studenten.net.

Hoe bestieren ze het huishouden? Wie heeft het in huis voor het zeggen? En hoe hou je het leuk, met z'n 21-en onder één dak? Man bijt hond is erbij als ze borrelen maar ook tijdens de spannende tentamenweek en de vaste momenten in het huis. Zo moeten de huisjongsten traditiegetrouw het ontbijt klaarmaken voor de andere jongens (en hun eventuele damesbezoek).

De zeventien jongens en vier meiden studeren allemaal aan de TU Delft of Universiteit Leiden. Zo maken we kennis met Roy, die nog niet heel veel vaart maakt met zijn studie. Hij is vooral druk met pokeren en met studentenvereniging De Bolk, die een deur verder zit. Stuart is een van de oudere huisbewoners en studeert als enige bewoner in Leiden. Stuart speelt in twee bandjes en zou graag een leuk vriendinnetje willen hebben.

Een van de weinige meisjes in Het Bolkhuisch is Marieke, studente Technische informatica. Ook zij is lid van De Bolk en trekt er graag op uit met de ‘huisboot' rui. Meestal gaat ze in het weekend naar huis, waar ze vrijwilligerswerk doet bij de reddingsbrigade en meedanst in een volksdansgroep.

Huisoudste Peter studeert elektrotechniek. Hij geniet enorm van het studentenleven en zit daarom nog steeds in zijn bachelorjaren. Hij werkt momenteel ook nog bij een softwarebedrijf. Huisgenoten hangen graag bij hem op zijn grote kamer om films te kijken. Peter heeft een auto waarmee elke week drank wordt ingeslagen.

© Nationale Onderwijsgids