Normal_8795

UTRECHT - Drie studenten zijn genomineerd om de eerste campuscolumnist van de Universiteit Utrecht te worden. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de universiteit op 9 januari en ontvangt het Erik Hardeman-stipendium van 1000 euro.

Utrecht is de eerste Nederlandse universiteit met een campuscolumnist. De campuscolumnist krijgt de volledige vrijheid om gevraagd en ongevraagd commentaar te leveren op de universitaire wereld en het studentenleven. Een columnist kan de actualiteit als uitgangspunt nemen, maar ook focussen zijn dagelijkse beslommeringen. Andere universiteitssteden, zoals Groningen, Tilburg, Nijmegen en Rotterdam, hebben een campusdichter.

De drie genomineerden zijn:

Maarten Over de Vest (26) is na zijn bachelor Biomedische wetenschap overgestapt naar een master Bestuurs- en organisatiewetenschappen. In zijn column De brakheid van de student geeft hij vanuit een bijzonder perspectief een beeld van de brakke student waarbij hij een speciaal kledingstuk in de schijnwerpers zet.

Marjolein Welling (26) volgt een premaster Culturele Antropologie. Haar genomineerde column heet Winterpret en speelt zich af op de Winter Efteling. Welling beschrijft een tafereel door de ogen van een student antropologie.

Dieudonnée van de Willige (21) heeft haar bachelor Scheikunde afgerond en is net begonnen met een Biochemische masteropleiding. Daarnaast volgt zij het honoursprogramma van de Young Leaders League. In haar genomineerde column Progressie geeft ze een beklemmende observatie van het actieve verenigingsleven.

© Nationale Onderwijsgids