Normal_8765

NIJMEGEN (ANP) - De positie van de Radboud Universiteit is voor het tiende jaar op rij verbeterd, zowel voor het onderwijs als op het gebied van onderzoek. Dat zei Roelof de Wijkerslooth, voorzitter van het college van bestuur maandag in zijn allerlaatste nieuwjaarsrede. De preses neemt per 1 juni afscheid van de Radboud Universiteit, omdat hij onlangs de pensioensgerechtigde leeftijd van 65 jaar bereikte.

Volgens De Wijkerslooth lukt het de Radboud Universiteit, ondanks de bezuinigingen, nog altijd om extra te investeren in onderwijs en onderzoek.

Vorig jaar voorzag de universiteit nog circa 300 gedwongen ontslagen. Mede doordat overheidsbezuinigingen een jaar in de ijskast zijn gezet, wordt er volgens een woordvoerster echter niet meer gesproken over het schrappen van banen. „Er is een nieuwe situatie ontstaan", verduidelijkt ze.

De Radboud Universiteit moet in 2012 desondanks circa 21 miljoen euro bezuinigen. Een deel hiervan kan volgens de onderwijsinstelling worden terugverdiend door efficiënter te gaan werken, de incidentele uitgaven te verlagen en te snijden in de kosten voor de bedrijfsvoering.