Normal_8670

WAGENINGEN - Dit jaar kregen drie studenten aan Wageningen University de WUF-KLV scriptieprijs voor de excellente scriptie die zij in 2010/2011 schreven in de masterfase van hun opleiding. De prijsuitreiking was gisteren.

De winnaars ontvingen donderdag 500 euro, een replica van de Wageningse Boom en een oorkonde met een judicium. De prijzen worden gesponsord door de alumnivereniging KLV van Wageningen University.

Het Wageningen Universiteits Fonds ontving in totaal 27 nominaties, waarvan 22 voor de scriptieprijs en vijf voor de publicatieprijs. Bij de beoordeling heeft de jury vooral gelet op de technisch-wetenschappelijke kwaliteit, de schriftelijke presentatie, de toepasbaarheid in de praktijk en de kwaliteit van het onderzoek in het wetenschappelijke veld.

De prijswinnaars per onderwijsgebied zijn:

  • Emma van der Woude, student Biologie, leerstoelhouder prof. dr. M. Dicke, voor haar scriptie: ‘Tiny Eggheads: Brain and body size relationship in the parasitic wasp Trichogramma evanescens';
  • Ingeborg Kluts, student Environmental Sciences, leerstoelhouder prof. dr. R. Leemans, voor haar scriptie: ‘Towards environmentally sustainable Pangasius production in the Mekong Delta';
  • Francesco Cecchi, MSc International Development-Rural Economic Development, leerstoelhouder prof. E. Bulte, voor zijn scriptie: ‘Does Market Experience Promote Rational Choice? Experimental Evidence from Rural Ethiopia'.

© Nationale Onderwijsgids