Normal_8610

ROTTERDAM - Dick Pakkert is benoemd tot directeur van het nieuwe studentenpaviljoen op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Dit paviljoen moet een bruisende plek worden in het hart van campus Woudestein, waar studenten elkaar kunnen ontmoeten, (samen)werken en ontspannen. Pakkert blijft daarnaast directeur van poppodium Rotown en café-restaurant De Unie in Rotterdam.

Het studentenpaviljoen biedt plaats aan een multifunctionele zaal, een brasserie, grote flexibele ruimtes en een actieve studie- en werkomgeving. De bouw start deze winter, medio 2013 moet het vrijstaande pand klaar zijn. De nieuwbouw maakt deel uit van het levendiger en duurzamer maken van campus Woudestein.

Stichting
Het studentenpaviljoen wordt ondergebracht in een nieuwe stichting, waaraan Pakkert leiding gaat geven. Hij is goed bekend met de combinatie van horeca en programmering. Dat wordt voor het studentenpaviljoen een belangrijke mix van activiteiten.

Daarnaast heeft Pakkert al meerdere verbouwingen en bouwprojecten begeleid. Die ervaring komt bij de nieuwbouw van dit paviljoen goed van pas.

De komende tijd gaat Pakkert aan de slag met de verdere inrichting en uitwerking van de programmering voor het studentenpaviljoen. Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking met studenten en studie- en studentenverenigingen gezocht.

Pakkert was in het verleden onder meer directeur van de programmeerstichting van poppodium Watt/Nighttown.

© Nationale Onderwijsgids