Normal_8573

GRONINGEN - Studenten in heel Nederland hebben tot eind december de mogelijkheid om aanspraak te maken op de laatste vrijkaartjes voor het Snowevent 2012. Voor dit event zijn geen kaartjes te koop, je kunt ze alleen maar winnen door zoveel mogelijk punten te verzamelen.

De Nationale Onderwijsgids (NOG) sprak met Regina Zwaagstra, de hoofdredactrice van Studenten.net, om ons iets meer te vertellen over de manier waarop deze actie in zijn werk gaat.

NOG: Op de website van Snowevent wordt studenten een aantal mogelijkheden geboden om punten te verdienen, zijn er daarnaast nog meer acties om je puntenaantal te verhogen?

De actie loopt vanaf 1 oktober dit jaar. Sindsdien worden wekelijks grote en kleinere acties op de website gezet waarmee deelnemende studenten punten kunnen verdienen. Enkele promotionele acties van de bedrijven die dit event mogelijk maken, blijven gedurende deze drie maanden van kracht.

NOG: Veruit de meeste punten zijn te verdienen met het bedenken en op touw zetten van een ludieke actie. Wat is de leukste actie van dit jaar?

De actie die verreweg de meeste landelijke aandacht heeft verworven is het promofilmpje van Gary, Sergey en Salina. Zij hadden op een sportveld in Uitgeest, precies langs een aanvliegroute van Schiphol, levensgroot ‘Snowevent 2012' geschreven met witte lakens.

Deze actie verschafte hen alle drie toegang tot het event. Maar wij zijn hier in Groningen ook zelf getuige geweest van een leuke ludieke actie. Een aantal studenten kwam op een goede ochtend binnenvallen en begon honderden ballonnen op te blazen. Van deze ballonnen werden letters gemaakt (‘Snowevent 2012') waarmee zij en enkele van onze collega´s een aantal uren door het centrum van de stad hebben gelopen.

NOG: In de laatste maand is besloten het aantal te verdienen punten per actie omhoog te schroeven. Is dat wel eerlijk tegenover de studenten die al sinds het begin van deze actie moeite doen om punten te sprokkelen?

Het zal niet helemaal eerlijk zijn tegenover deze studenten, maar aan de andere kant kunnen ook zij nu meer punten per actie verdienen. Bovendien is vanaf het begin van de actie wekelijks de hoogst genoteerden op de ranglijst een kaartje toegekend, dus de meeste studenten die sinds oktober serieus bezig zijn met punten verzamelen zijn hier wel voor beloond.

De bedrijven die dit event mogelijk maken, hebben voor de laatste weken besloten het aantal te verdienen punten te verhogen zodat de studenten beter worden beloond voor hun inspanningen en meer worden aangespoord aan de acties mee te doen.

Het lijkt zijn vruchten daadwerkelijk af te werpen. Sinds er meer punten te verdienen zijn, is er continu sprake van wijzigingen in de top tien van de ranglijst. De studenten lijken zich te realiseren dat dit hun laatste kans is op een volledig verzorgde wintersportvakantie in Oostenrijk. Het zal erom spannen wie mag aansluiten bij de 300 gelukkigen, want Snowevent 2012 is een spektakel dat je als student niet mag missen.

© Nationale Onderwijsgids