Normal_8553

ENSCHEDE - De Universiteit Twente (UT) en programmabureau Nederland Open in Verbinding (NOiV) hebben verschillende opleidingsmodules op het gebied van ‘open standaarden' ontwikkeld die vrij te gebruiken zijn.

Gebruikers leren met de opleidingsmodules hoe je gegevensuitwisseling tussen overheidsorganisaties onderling en tussen burgers, bedrijven en de overheid kunt stroomlijnen. Er bestonden nog geen onderwijsmodules op dit gebied.

De UT en NOiV willen met de modules het kennisniveau over open standaarden een impuls geven. Aan de totstandkoming van het onderwijsmateriaal is door diverse experts een bijdrage geleverd.

Het lesmateriaal kan binnen de (semi)publieke sector gebruikt worden in opleidingen aan professionals die te maken hebben met de aankoop of ontwikkeling van ICT-systemen, of hier beleid voor maken.

Verder richt het zich op professionals binnen intermediaire organisaties die werkzaamheden op het vlak van ICT en beleid verrichten voor (semi)publieke organisaties en op studenten aan hogescholen en universiteiten in de vakgebieden bedrijfskunde, bestuurskunde en ICT-opleidingen.

Het materiaal van de modules is vrij beschikbaar onder een Creative Commons licentie.

© Nationale Onderwijsgids