Normal_8380

UTRECHT - Mr. Yvonne van Rooy is door de Raad van Toezicht per 1 januari 2012 herbenoemd als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht voor de periode van twee jaar. Van Rooy is sinds 1 februari 2004 collegevoorzitter in Utrecht.

Van Rooy (1951) studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht. Zij was eerder onder andere staatssecretaris Economische Zaken, lid van de Tweede Kamer en voorzitter van het College van Bestuur van de universiteit in Tilburg. Yvonne van Rooy bekleedt diverse maatschappelijke nevenfuncties.

De Raad van Toezicht en Van Rooy hebben gekozen voor een periode van twee jaar, met het oog op een balans tussen continuïteit en vernieuwing in de leiding van de universiteit. Gegeven de maatschappelijke discussie over topinkomens in de publieke sector, heeft van Rooy besloten te kiezen voor een verlaging van haar salaris tot de balkenendenorm.

Van Rooy blijft na 1 januari 2014 tot aan het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in deeltijd verbonden aan de Universiteit Utrecht. Over omvang en aard van de werkzaamheden worden in de loop van 2013 afspraken gemaakt.

© Nationale Onderwijsgids