Normal_8376

ROTTERDAM - De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (Ruimtelijke Ordening) en Gretha Jansen (bedrijfsdirecteur Vestia Rotterdam Stadswonen) hebben afgelopen donderdag het startsein gegeven voor de bouw van nieuwe huisvesting voor internationale studenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Het vijftien verdiepingen tellende ‘U-gebouw' op campus Woudestein gaat plaats bieden aan 372 studenten. Vestia Rotterdam Stadswonen realiseert het gebouw in eigen beheer.

Anders dan gebruikelijk sloeg wethouder Karakus tijdens de feestelijke start van de bouw niet de eerste paal. Na de druk op de knop werd geheel in stijl van de doelgroep een Youtube filmpje getoond. Internationale studenten spreken hierin hun verwachting uit over wonen in het U-gebouw.

De EUR bouwt momenteel aan een groene en levendige campus. Het U-gebouw ligt aan de oostzijde van campus Woudestein, dichtbij de collegezalen. De nieuwe studentenhuisvesting telt vijftien woonverdiepingen en 372 kamers. Daarvan zijn er 260 gereserveerd voor internationale studenten.

De entree van het gebouw komt aan de nieuwe campusboulevard (Plaza) en geeft toegang tot een grote fitnessruimte. Ook staan een foodplaza en een supermarkt to go gepland.

Internationale studenten
Op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam groeit de behoefte aan huisvesting voor internationale studenten. Het aantal studenten uit het buitenland neemt toe door de uitbreiding van het aantal Engelstalige bacheloropleidingen. De EUR en Vestia Rotterdam Stadswonen werken al enkele jaren samen bij de huisvesting van studenten.

De nieuwe studentenhuisvesting maakt deel uit van de herontwikkeling van het universiteitsterrein en moet halverwege 2013 klaar zijn. De eerste studenten kunnen er dan in september van dat jaar hun intrek nemen.

Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken worden de heiwerkzaamheden geconcentreerd in twee weken (eind december/begin januari). Daarnaast zijn er geluidsdempende maatregelen getroffen. Omwonenden en bedrijven zijn geïnformeerd.

© Nationale Onderwijsgids