Normal_8334

DELFT - De Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) oordeelt zeer positief over de onderwijskwaliteitszorg van de TU Delft en verleent de universiteit daarom de instellingstoets kwaliteitszorg. Daarmee is de TU Delft, samen met de universiteit van Nijmegen, de eerste instelling die dit predicaat ontvangt.

Volgens het rapport heeft de TU Delft een heldere visie op de kwaliteit van het onderwijs en op wat ze in de toekomst wil bereiken. De toekomstplannen worden bovendien breed in de organisatie besproken.

Deze werkwijze, waarvan het College van Bestuur de grote gangmaker is, wordt gekenmerkt door een top-down en bottom-up overlegcultuur en dat siert de universiteit, aldus de commissie. ‘De werkwijze heeft als gevolg dat er een echte kwaliteitscultuur is ontstaan die in de organisatie breed gedragen wordt.'

Goede bestuurscultuur
Het besturingsmodel van de TU Delft is de laatste jaren geëvolueerd naar een meer centrale aansturing van de faculteiten. Daardoor beschikt de universiteit over een goed werkende organisatie- en besliscultuur, waarin het overlegmodel centraal staat.

In het rapport wordt vastgesteld dat de TU Delft ‘de verbetercultuur systematisch heeft verankerd in alle geledingen van de organisatie'. Het heeft een doeltreffend systeem van kwaliteitszorg waarmee het de kwaliteit van de aangeboden opleidingen kan garanderen.

De bevindingen van de audit-commissie hebben er toe geleid dat de NVAO de aanvraag voor de instellingstoets kwaliteitszorg van de TU Delft positief heeft beoordeeld.

© Nationale Onderwijsgids