Normal_8369

ROTTERDAM - Ivana van der Geest, geneeskundestudent aan het Erasmus MC, heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) vertegenwoordigd tijdens de Student Research Conference in Eindhoven. Van der Geest presenteerde onderzoek dat zij deed in het Sophia, naar de psychologische late effecten van kinderkanker.

De tweede editie van de Student Research Conference vond eind november plaats in de Technische Universiteit Eindhoven. De wetenschappelijke conferentie biedt studenten van alle faculteiten uit Nederland en België de mogelijkheid hun onderzoek te presenteren.

Geselecteerd
Ivana van der Geest, Master-studente Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit, was door een commissie geselecteerd om een presentatie te geven over haar onderzoek naar de psychologische late effecten van kinderkanker.

De medisch studente deed haar onderzoek, genaamd ‘Anxiety and depression in survivors of childhood cancer', op de afdeling Kinderoncologie in het Sophia Kinderziekenhuis, onder leiding van dr. Van den Heuvel-Eibrink.

Positief
Van der Geest: "Ik vond het ontzettend leuk en leerzaam om tijdens deze conferentie mijn onderzoek te kunnen presenteren. De reacties van de andere studenten en bezoekers van de conferentie waren erg positief. Daarnaast was het interessant om onderzoeken van studenten van andere faculteiten te bewonderen."