Normal_8248

LONDEN (Novum) - Nyenrode Business Universiteit gaat de komende jaren in Europa verschillende vestigingen openen. De universiteit heeft al een vestiging in Londen en binnen twaalf maanden wordt er ook een geopend in Parijs, bevestigt een woordvoerder van de enige particuliere universiteit van Nederland donderdag.

Rector magnificus Maurits van Rooijen zegt donderdag tegen BNR Nieuwsradio hij in heel Europa in grote steden een vestiging wil hebben. Behalve naar Frankrijk wordt onder meer naar Italië gekeken.

Welke steden Nyenrode naast Londen en Parijs op het oog heeft, wil Van Rooijen niet zeggen. In Parijs wordt eerst kleinschalig begonnen, vertelt hij. "Dan gaan we uitbreiden en gaan we samen met de markt meer producten aanbieden."

Met het openen van de vestigingen hoopt de onderwijsinstelling meer zichtbaar te worden in Europa. "Als Nyenrode verder wil groeien, moeten we verder kijken dan alleen Nederland", zegt Van Rooijen. De rector magnificus verwacht dat de operatie zo'n tien jaar in beslag gaat nemen.