Normal_8220

AMSTERDAM - De deelname van de Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan het Siriusprogramma voor excellentie in het hoger onderwijs heeft een A-beoordeling gekregen, zo meldt de VU. De beoordeling vond plaats in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Niet alleen ligt het aantal studenten dat deelneemt aan het Amsterdam University College (AUC) en de honoursprogramma's momenteel boven de planning, er zit ook een stijgende lijn in de prestaties ten opzichte van vorig jaar.

Rector Magnificus Lex Bouter (VU) noemt hiervoor succesfactoren als een breed draagvlak binnen de instellingen voor excellentiebevordering en de gekozen organisatiestructuur met een integraal excellentieplatfor die succesvol blijkt. Ook ontstaat er communityvorming onder studenten door de actieve ‘honours' studievereniging Extensus.

De honoursprogramma's en het AUC zijn hiermee de voorlopers van innovatie in het onderwijs. Dat is voor de VU/UvA een reden om na 2012 met gezamenlijk excellentiebeleid door te gaan.

© Nationale Onderwijsgids