Normal_8014

MAASTRICHT - Hoe word je een succesvolle ondernemer? Welke valkuilen kun je tegenkomen? Op welke manier moet je daarmee omgaan? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de conferentie ‘Entrepreneurship: Crossing Boundaries', die plaatsvindt op 15 november aanstaande, in het kader van de Global Entrepreneurship Week. Dat meldt Maastricht University.

De conferentie wordt georganiseerd door het Maastricht Centre For Entrepreneurship (MC4E) in samenwerking met studievereniging SCOPE 3MA.

Door studenten kennis te laten maken met verschillende soorten ondernemerschap en ze in contact te brengen met succesvolle ondernemers, wil de organisatie jonge high potentials stimuleren om ondernemend(er) te worden.

Een indrukwekkende line-up van bekende ondernemers deelt binnen het thema ‘grenzeloos ondernemen' hun persoonlijke kennis en ervaring. Ze vertellen over de meest leerzame, moeizame en succesvolle momenten die ze hebben meegemaakt als ondernemer.

De sprekers zijn succesvol in uiteenlopende branches en bedrijven: van de cultuursector tot juridisch advies en van online platform tot grote multinational. Onder hen Albert Verlinde (theaterproducent), Annemarie van Gaal (Nederlands bekendste vrouwelijke ondernemer en medeoprichter van de grootste Russische uitgeverij) en Guido Dieteren (oprichter van Guido's Orchestra).

Global Entrepreneurship Week
De conferentie is onderdeel van de Global Entrepreneurship Week, die elk jaar in november plaatsvindt. Samen met meer dan 120 andere landen neemt Nederland deel aan dit evenement. Via verschillende activiteiten leren scholieren en studenten de ondernemer in zichzelf ontdekken.

Meer informatie is te vinden op www.gewnederland.nl of http://www.unleashingideas.org.

© Nationale Onderwijsgids