Normal_7996

UTRECHT - Studenten gaan op vrijdag 11 november aan de slag met het bedenken van creatieve oplossingen voor een duurzame leefomgeving voor de campus, de stad Utrecht en de regio Utrecht.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid nemen ze deel aan de Sustainable Campus Battle en de Sustainable Marketplace. Prof. Jacqueline Cramer, directeur van het Utrecht Sustainability Institute, geeft ‘s ochtends de officiële aftrap voor de dag tijdens een duurzaam ontbijt.

Zes multidisciplinaire teams van studenten van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht gaan met elkaar een ‘battle' aan om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de campus.

Door mensen met zowel een economische, sociale als technisch/wetenschappelijke achtergrond samen te brengen, ontstaat er een unieke kennisoverdracht met als resultaat nieuwe gezichtspunten. De studenten worden uitgedaagd om met creatieve oplossingen te komen rondom de thema's energie, mobiliteit en ‘greening the campus'.

Sustainable Marketplace
Publieke en private partijen gaan met studenten en wetenschappers in gesprek over oplossingen voor duurzaamheidvraagstukken in de regio Utrecht. In vier workshops geven topwetenschappers, genodigden uit het bedrijfsleven en beleiduitvoerders prikkelende presentaties en inspirerende discussies.

De workshops adresseren thema's als het Stationsgebied Utrecht, lokale energie-initiatieven als Energie U en nieuwe mobiliteitsoplossingen. Het Utrecht Science Park is een van de organisatoren.

Sustainable Night at the Museum
De resultaten van beide activiteiten worden 's avonds in het Universiteitsmuseum gepresenteerd. Eerder die dag gaat hier de tentoonstelling ‘Reset the Future' van start. De avond staat in het teken van ‘duurzame verbindingen' en kent een verrassende ontknoping.

Partners
De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht tellen samen 70.000 studenten. Deze studenten wonen, studeren en recreëren op de campus en in de stad. De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht namen daarom het initiatief tot dit programma. Partners zijn de provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Utrecht Science Park en het Utrecht Sustainability Institute.

© Nationale Onderwijsgids