Normal_7839

DEN HAAG - Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) is met succes opgekomen voor studenten die na het behalen van een diploma in het particulier onderwijs nog een bachelor of master willen halen. Dat meldt ScienceGuide.

Deze groep studenten werd door de invoering van de langstudeerdersmaatregel op kosten gejaagd, doordat ze geen korting kregen op het collegegeld voor hun tweede studie.

ISO wees staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs op het hiaat in de nieuwe regelgeving. Iedere student heeft recht op een financiële bijdrage van de overheid voor het halen van één bachelor en één master.

Studenten in het particulier onderwijs, die hun eigen opleiding al volledig zelf bekostigd hadden, zagen zich vervolgens ook nog geconfronteerd met extra hoge kosten voor een tweede studie door de langstudeerdersmaatregel. Ze zouden zodoende geen gebruik kunnen maken van de korting op het collegegeld die de overheid alle studenten biedt.

Halbe Zijlstra heeft na Kamervragen van Tanja Jadnanansing (PvdA) en Anne-Wil Lucas (VVD) de fout toegegeven en zal deze groep studenten alsnog tegemoet komen in de studiekosten.

© Nationale Onderwijsgids