Normal_7572

CHELMSFORD - De Australische popster Kylie Minogue heeft een eredoctoraat gekregen van de Anglia Ruskin University in Groot-Brittannië, zo meldt de BBC.

220 studenten zagen hoe de 43-jarige Minogue een eredoctoraat in de gezondheidswetenschappen kreeg. In 2005 werd ze gediagnosticeerd met borstkanker en onderging een operatie en chemotherapie. De Australische is inmiddels weer helemaal genezen verklaard. Tegenwoordig fungeert ze als boegbeeld van de strijd tegen borstkanker. Die inzet was reden voor de universiteit haar het eredoctoraat toe te kennen.

'Ik heb nooit aan een universiteit gestudeerd, dus mijn vader zal wel trots zijn als hij de foto's ziet,' aldus Minogue, die tijdens de ceremonie een traditionele toga droeg. De popster verkocht wereldwijd meer dan zestig miljoen platen.

'Ik ben hier deels vanwege het werk dat ik doe om mensen te wijzen op het bestaan van borstkanker. Als je de diagnose krijgt wordt het een stuk echter dan je op het eerste gezicht denkt, en je gaat het werk van mensen die patiënten steunen enorm waarderen.'

Naast Minogue werd nog een aantal grote namen uit de entertainmentindustrie, sport en zakenwereld geëerd op de Engelse universiteit.

© Nationale Onderwijsgids