Normal_7564

LEIDEN - De finale van de zesde editie van de Academische Jaarprijs 2011 is op woensdag 26 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Dat meldt de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Drie teams presenteren hun plan om toponderzoek te vertalen naar een breed publiek. Het winnende team ontvangt, uit handen van staatssecretaris Halbe Zijlstra van OCW, de hoofdprijs van 100.000 euro.

De Academische Jaarprijs wil wetenschappelijk onderzoekers, studenten en promovendi motiveren om de resultaten van hun eigen onderzoek actief onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt 100.000 euro om het ingediende plan te realiseren.

De drie finalistenteams van dit jaar zijn:

  • Team Kraaijeveld, Leve DNA! (Leids Universitair Medisch Centrum)
  • Team Moerel, Brein in Beeld (Maastricht University)
  • Team Van Wezel, Antibiotica gezocht! (Universiteit Leiden)

Een jury onder leiding van Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau, beslist.

Labyrint Publieksprijs
Daarnaast is er een Labyrint Publieksprijs 2011. Daar kan iedereen zijn stem op uitbrengen. Kijk op www.labyrint.nl naar de filmpjes van de teams. Oordeel zelf en stem. De publiekswinnaar wordt tijdens de finale op 26 oktober bekendgemaakt en krijgt een reportage in het tv-programma Labyrint van VPRO/NTR.

© Nationale Onderwijsgids