Normal_7523

UTRECHT - Studenten van Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht krijgen de mogelijkheid om af te studeren met hun eigen bedrijf onder begeleiding van UtrechtInc. Er is een beperkt aantal vouchers ter waarde van 5.000 euro beschikbaar voor de meest ondernemende studenten.

Zondag werden tijdens de opening van de UtrechtInc-vestiging in de binnenstad de eerste twee vouchers uitgereikt aan studenten mediatechnologie van de hogeschool.

Studentenvoucher
Het initiatief van de vouchers komt voort uit de samenwerking tussen de bedrijfsincubator UtrechtInc en het Utrecht Center for Entrepreneurship en wordt ondersteund door Utrecht Valorisation Center.

De komende tijd zullen er meer initiatieven genomen worden om de ervaringen met innovatief ondernemerschap bij UtrechtInc in te zetten in het onderwijs aan de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

‘Wij willen studenten met potentie de gelegenheid bieden om naast hun studie al een bedrijf op te starten', zegt Henk Croon, van UtrechtInc. ‘Voorwaarde is wel dat de studenten een goed uitgewerkt, innovatief idee hebben en ambitieus zijn. Zij moeten hun idee presenteren voor een commissie om de vouchers te verdienen.'

De vouchers kunnen bij UtrechtInc worden ingezet voor bedrijfsruimte en begeleiding. De studenten worden zes maanden ondersteund, waarna zij in aanmerking kunnen komen voor de reguliere ondersteuning van UtrechtInc. Met behulp van externe sponsors, zullen per jaar acht vouchers ter beschikking worden gesteld.

© Nationale Onderwijsgids