Normal_7475

AMSTERDAM - De Vlaamse Sofie De Middelaer en middelbare scholiere Rosalinde Köll hebben de prijsvraag gewonnen die de Open Universiteit had uitgeschreven ter gelegenheid van haar 27ste dies natalis.

Aan studenten van de Open Universiteit en middelbare scholieren was gevraagd een essay in blog- of Youtube-filmpje te maken dat aansloot bij het thema van de diesviering 'sociale media in het onderwijs'. Centrale vraag daarbij was: Hoe kun je sociale media op een vernieuwende manier inzetten in het onderwijs?

Winnaar prijs beste blog
De prijs voor de beste blog is gegaan naar Sofie De Middelaer (1987) uit het Vlaamse Zwijndrecht voor haar blog De rol van sociaal motiverende media. Sofie de Middelaer studeert psychologie aan de Open Universiteit.

Uit het juryrapport: Het winnende stuk is vlot geschreven en beschrijft de situatie waarin heel veel studenten van de OU zich bevinden, eenzaam ploeterend achter hun bureau, zwoegend om het tempo erin te houden...Zij zet duidelijk uiteen hoe sociale media kunnen bijdragen aan leuker, socialer én productiever studeren.

Winnaar prijs beste Youtube-filmpje
De prijs voor het beste Youtube-filmpje is gegaan naar Rosalinde Köll, een 18-jarig scholiere uit Bilthoven.

Uit het juryrapport: Het mooie is dat de maakster er in is geslaagd haar ideeën over Twitter over het voetlicht te brengen met diezelfde beknoptheid die voor Twitter wordt verlangd.

De prijswinnaars werden beloond met een iPad. Bekijk hier de winnende video van Rosalinde Köll.

© Nationale Onderwijsgids