Normal_7540

ENSCHEDE - Morgen vindt de vierde editie van de High Tech High Tea plaats op de Universiteit Twente (UT). Tijdens dit evenement krijgen vrouwelijke scholieren onder het genot van een heerlijke high tea voorlichting over technische opleidingen aan de UT.

Op deze manier wil de UT meer vrouwen enthousiasmeren voor een technische studie. Met de High Tech High Tea heeft de UT vorige week de VHTO award ‘beste studenteninitiatief' gewonnen.

In een gezellige entourage biedt de UT tijdens de High Tea jonge meiden uit 4, 5 en 6 vwo de mogelijkheid om op een vrijblijvende manier kennis te maken met zo'n veertig studentes die een technische opleiding aan de UT volgen.

Tijdens speeddate-sessies spreken de meiden in korte tijd met veel studentes. Onder het genot van heerlijke hapjes vertellen de studentes de scholieren over hun studie, het studentenleven in Enschede en hoe ze de overstap van het vwo naar een technische studie aan de universiteit hebben ervaren.

Het evenement wordt geopend met een videoboodschap van minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

HTHT moet vwo-meiden enthousiast maken voor bèta
Net als de overheid wil de UT dat meer vrouwen voor een technische studie kiezen. Het aantal vrouwelijke havo- en vwo-leerlingen dat kiest voor een natuurprofiel groeit de laatste jaren enorm. Ondanks deze stijging neemt het aantal vrouwen binnen de bètatechnische opleidingen beperkt toe.

VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, is enthousiast over de High Tech High Tea. Daarom is het evenement bekroond met de VHTO award 'beste studenteninitiatief'. Vorige week dinsdag ontvingen UT-studentes Laura van Silfhout en Inge de Jong deze award.

Raadpleeg de website www.hightechhightea.nl voor meer informatie en aanmeldingen.