Normal_7381

UTRECHT - 72 studenten beginnen volgende week aan de Young Leaders League van de Universiteit Utrecht. Tijdens dit programma leert de student als ‘future leader' verantwoordelijkheid te nemen voor beslissingen.

Het honours-programma is bedoeld voor talentvolle masterstudenten die niet alleen uitblinken in hun vakgebied, maar ook opvallen door een innovatieve en ondernemende geest en leiderschapskwaliteiten.

De Young Leaders League gaat over leiderschap en innovatieve vaardigheden, over verantwoordelijkheid en ethiek, en is opgebouwd rond de belangrijkste uitdagingen van de moderne samenlevingen in een globaliserende wereld.

De deelnemende studenten zijn afkomstig uit alle domeinen van het academisch onderwijs. Deze studenten maken een vliegende start op de arbeidsmarkt met het potentieel om door te groeien als ‘future leaders' in een lokale dan wel internationale context.

Innovation challenge
Centraal in het programma staat de Innovation Challenge, dat een interdisciplinair samengesteld team van studenten zelf ontwerpt. Hierbij pakken de studenten met een partner in het veld op innovatieve wijze een bestaand probleem aan. Leidend daarbij zijn een aantal actuele thema's en de morele en ethische aspecten daarvan.

Daarnaast bevat het programma exclusieve masterclasses waarin de expertise van leiders uit het bedrijfsleven en publieke sector centraal staat.
Vooraanstaande sprekers

Verder geven vooraanstaande hoogleraren, geselecteerde topdocenten en (internationale) experts uit het beroepsveld maandelijks seminars. In de zomerperiode volgen de studenten een summerschool aan een buitenlandse universiteit. Met daarnaast een individueel coachingstraject bereiden de studenten zich optimaal voor op een topcarrière in binnen- of buitenland.