Normal_7377

Maastricht/Sittard - Op vrijdag 23 september wordt het startschot gegeven voor een structurele samenwerking tussen de Dutch Teachers Academy van het Topinstituut Evidence Based Education Research (TIER) van de Universiteit Maastricht en het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).

TIER en LVO gaan samenwerken om de kwaliteit van het Limburgs voortgezet onderwijs verder te verbeteren. TIER stelt hiervoor onderzoekers beschikbaar die samen met LVO docenten onderwijsvernieuwingen op scholen gaan ontwikkelen en evalueren.

Doel van de samenwerking is om de kwaliteit van het onderwijs in Limburg op een blijvend hoger niveau te brengen. Initieel nemen 18 LVO docenten deel, die vervolgens de uitkomsten van hun onderzoek in de scholen verspreiden. De samenwerking tussen UM en LVO is uniek, zowel wat betreft de schaal als wat betreft de invalshoek: de docent die via academische scholing zélf de kwaliteit van het onderwijs in ogenschouw neemt.

Boek met onderzoeksartikelen
De LVO docenten zullen modules volgen uit de reeds bestaande masteropleiding van de Teachers Academy: de Master Evidence Based Innovation in Teaching (MEBIT). Een aantal docenten uit het hele land heeft deze master onlangs afgerond. Zij deden de afgelopen twee jaar onderzoek om de kwaliteit van onderwijs in hun eigen school te verbeteren. Zij presenteren de resultaten van hun onderzoeken tijdens de bijeenkomst van 23 september. Tegelijk verschijnt dan ook een boek met hun onderzoeksartikelen. In het academisch jaar 2011/2012 starten
wederom 12 docenten met MEBIT.

© Nationale Onderwijsgids