Normal_7384

LEIDEN - De Indonesische overheid gaat jaarlijks 20 PhD-beurzen per jaar reserveren voor de Universiteit Leiden; Indonesië bekostigt van elke promovendus drie van de vier jaar die voor het promotieonderzoek staan.

Het doel van de Indonesische overheid is om de kwaliteit van de wetenschappelijke staf van haar universiteiten te verhogen. Dinsdag bezocht een zware delegatie van het Indonesische ministerie de Universiteit Leiden. Toen werd overeengekomen om met betrekking tot de 20 voor Leiden geoormerkte PhD's een overeenkomst te sluiten tussen het Directoraat Generaal Hoger Onderwijs (DIKTI) van Indonesië en de Universiteit Leiden.

Indonesië heeft grote ambities: naast de 20 voor Leiden geoormerkte Phd's zet Indonesië jaarlijks nog 50 Phd's en fellows weg in Nederland.

Onderdeel van het bezoek was de presentatie aan de delegatie van Leidse wetenschappers over de bestaande relaties met Indonesische counterparts en over de mogelijkheden voor verdere toekomstige samenwerking.

De middag werd afgesloten met een borrel waarvoor ook de Indonesische studenten waren uitgenodigd die in Leiden studeren. Zij kwamen in groten getale opdagen.

© Nationale Onderwijsgids