Normal_7151

UTRECHT - Jacqueline Cramer ontving gistermiddag een Duurzaam Lintje uit handen van minister Marja van Bijsterveldt, zo meldt de Universiteit Utrecht.

Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid en bedoeld als eerbetoon aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor duurzaamheid. Het lintje is in 2008 in het leven geroepen door de organisatie Duurzame Dinsdag.

Jacqueline Cramer krijgt het Duurzame Lintje omdat zij zich volgens de jury als consultant, wetenschapper, toezichthouder, maar vooral als minister in het kabinet Balkenende IV heeft ingezet voor een duurzame samenleving.

Jury: "Zij heeft in haar carrière een grote staat van dienst opgebouwd en werkt nu als hoogleraar Duurzaam innoveren bij de Universiteit Utrecht en zij is directeur van het Utrecht Sustainability Institute".

Hoogleraar Duurzaam innoveren
In 2010 is Jacqueline Cramer benoemd tot hoogleraar Duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht. Ook is zij directeur van het Utrecht Sustainability Institute (voorheen Utrecht Centrum voor Aarde en Duurzaamheid).

In 2010 kreeg ook Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht, een Duurzaam Lintje.

© Nationale Onderwijsgids