Normal_7150

AMSTERDAM - ScienceGuide stelt jaarlijks een top tien samen van personen met de meeste invloed op het hoger onderwijs. In de tiende ScienceGuide Top 10 staat staatssecretaris Halbe Zijlstra bovenaan.

Volgens het magazine heeft de staatssecretaris veel inhoud en toont hij zich regelmatig een goed debater. Zijlstra zou daarnaast goed kunnen luisteren en zijn verlies kunnen nemen als dat nodig is.

Verrassende nummer twee
Op twee staat verrassend genoeg een bestuurder van Inholland. Na alle perikelen rond diplomafraude en declaraties moet bestuursvoorzitter Doekle Terpstra schoon schip maken. Niet Terpstra echter, maar Lieteke van Vucht Tijssen staat op twee achter Zijlstra. Haar visie op hoe Inholland weer kwaliteit kan gaan leveren is daarin doorslaggevend.

Volgens ScienceGuide is een tweede plaats zelfs nog te laag, als het Van Vucht Tijssen lukt om het onderwijs bij Inholland te herdefiniëren en 'WHW-proof' te maken. De WHW is de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

SGP-er op drie
Kees van der Staaij complementeert de top drie. De fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer dankt zijn hoge notering aan zijn invloed op het beleid van het kabinet Rutte.

Mede dankzij Van der Staaij werd de zogenaamde langstudeerdersboete uitgesteld. Ook waakt hij vanaf de zijlijn voor elke aantasting van de constitutioneel vastgelegde vrijheid van onderwijs.

Bekijk hier de hele top tien van ScieneGuide.

© Nationale Onderwijsgids