Normal_7107

DEN HAAG - Gisteravond is onder grote belangstelling van bedrijfsleven, media, studentenwereld, in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag voor de vierde keer de Studenten Ondernemersprijs uitgereikt.

Na een maandenlange strijd, waarin vijf Student Ondernemers het tot de finale wisten te schoppen, werd duidelijk wie van hen er met de prijzen vandoor zou gaan.

In de finale stonden Tom Canters (Eindhoven), volgens de jury het type serial entrepreneur, Joris van Laerhoven (Amsterdam), gedreven en ambitieus, Thomas Beguin (Nijmegen), omschreven als zelfbewust met een sterk moreel besef, Mark Bothof (Amsterdam) jong en authentiek en Johan Breukink (Delft) die de jury positief veraste met een oersimpel concept.

Aan de wedstrijd deden 30 student ondernemers mee, onder wie slechts drie vrouwelijke ondernemers. Opvallend is verder dat meer dan 90% van de ondernemers personeel in dienst heeft, vast op de loonlijst. "Deze ondernemingen zijn de zolderkamer al ver ontgroeid" aldus Pia van Boven van ImpressiveGreenApple, jurylid en in 2008 oprichter van de prijs.

Onbetwiste winnaar; Mark Bothof met SecuReceipt
In een druk bezocht Diligentia ontving Mark Bothof de prijs uit handen van Maurits van Oranje, managing partner van The Source. Hij wint daarmee niet alleen de felbegeerde titel maar ook de FMO Development Experience en 20 adviesuren van AccuRaad en van Ruig & Partners.

"Mark Bothof is met zijn bedrijf SecuReceipt student-ondernemer van het jaar 2011 omdat hij een product heeft waar veel mensen plezier van zullen hebben en een onderneming heeft opgezet die grote kansen heeft om stormachtig te groeien, daarbij komt dat hij een ondernemer is die dat volgens ons gaat realiseren."

Johan Breukink werd met zijn bedrijf Knaek Promotions beloond met een advertentiecampagne in Dagblad De Pers omdat zijn ondernemerschap van het meeste lef getuigt. Johan weet volgens de jury in een hele moeilijke markt flinke successen te boeken.

© Nationale Onderwijsgids