Normal_6989

LEIDEN - Het gaat goed met de christelijke studentenverenigingen in Nederland. Het ledenaantal is de afgelopen tien jaar fors toegenomen, zo meldt BN De Stem.

Van de 38.000 studenten die lid waren van een studentenvereniging, waren 6.000 vorig jaar lid van een vereniging met een christelijke signatuur.

Vooral de verschillende afdelingen van de Navigator Studentenvereniging Nederland (NSV) weten veel leden te trekken. In de afgelopen tien jaar vervijfvoudigde het aantal leden van 600 naar 3.000.

De Groningse afdeling van de NSV had een decennium geleden maar twaalf leden, terwijl er nu 450 studenten ingeschreven staan. In Utrecht werd de afgelopen jaren zelfs een ledenstop ingevoerd.

Volgens Joost van Heusden van de NSV komt de groei doordat de verenigingen midden in de samenleving staan; ze combineren bier drinken en brallen met bijbelstudie en geloofszaken.

'Ook heerst hier een andere moraal. Men duikt hier niet met elkaar het bed in om weer een streepje op je lijstje te kunnen zetten,' aldus Van Heusden.

© Nationale Onderwijsgids