Normal_6813

Een docent aan de Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam is in opspraak geraakt. De 44-jarige Hasan B. werd in 1985 in Marokko ter dood veroordeeld wegens betrokkenheid bij een fundamentalistische islamitische organisatie, zo meldt de Volkskrant.

Hasan B. werd op 21 juli in Madrid opgepakt door de Spaanse autoriteiten en zal mogelijk worden uitgeleverd aan Marokko. De docent is vorige week donderdag vrijgelaten, maar mag in afwachting van de uitkomst van het uitleveringsverzoek Spanje niet verlaten.

Een woordvoerder van de islamitische universiteit zegt 'compleet verrast' te zijn door de radicale achtergrond van de docent. Bronnen binnen de Marokkaanse gemeenschap bevestigden aan weekblad Elsevier dat Hasan B. een radicale islamist is.

De PVV heeft inmiddels kamervragen gesteld over de kwestie. De partij van Geert Wilders wil onder andere weten waarom Hasan B. in 2005 zo snel een verblijfsvergunnning kreeg. De Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) wil niet zeggen waarom de docent een verblijfsvergunning heeft gekregen.

© Nationale Onderwijsgids