Normal_6667

Twee rijbanen waren er nodig afgelopen weekend, voor het transport van 22 spanten voor de nieuwbouw voor de faculteit Wiskunde & Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

De spanten, van vijftien bij zeven meter per stuk, werden dan ook 's nachts vervoerd. Op vrijdag- en zaterdagnacht reden in totaal tien vrachtwagens van de leverancier in Hardenberg (Overijssel) naar de TU/e-campus.

De getransporteerde stalen structuren worden gebruikt voor de nieuwbouw boven de voormalige W-hal op het TU/e-terrein. De oude W-hal wordt volledig gerenoveerd en omgevormd tot een centrale studievoorziening. Erboven verrijst een nieuw gebouw, voor de faculteit Wiskunde & Informatica. Samen krijgen de gebouwen de naam MetaForum.

De spanten, die gemiddeld acht ton wegen, zijn horizontaal vervoerd over twee rijbanen. Om het terrein op te kunnen, werden de slagbomen platgelegd, is een lantaarnpaal verwijderd en zijn verkeersborden weggehaald. Inmiddels is alles weer teruggeplaatst.

MetaForum is naar verwachting in juli 2012 klaar voor gebruik. Het is het eerste project in een serie van vier waarmee de TU/e werkt aan haar toekomstige huisvesting. De bouw van het tweede project, een nieuw gebouw voor de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde, moet zomer volgend jaar starten.

De oplevering daarvan staat gepland voor de tweede helft van 2014. Voor een overzicht van de projecten kijk op de TU/e-website.