Normal_6674

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 19 allochtone afgestudeerden een subsidie uit het programma Mozaïek toegekend. De jonge en talentvolle wetenschappers in de dop kunnen met deze financiering vier jaar lang promotieonderzoek uitvoeren.

Elke kandidaat ontvangt 200.000 euro voor promotieonderzoek aan een universiteit. Dat bedrag wordt gezamenlijk gefinancierd door NWO en het ministerie van OCW.

Meer variatie
Met Mozaïek wil NWO meer afgestudeerden uit minderheidsgroepen laten instromen in de wetenschap. NWO hoopt dat de gehonoreerde kandidaten ook op de lange termijn actief zullen blijven in de Nederlandse wetenschap en dat ze vanuit die positie een voorbeeldfunctie zullen vervullen.

De winnaars van een Mozaïeksubsidie zijn ambitieuze, jonge wetenschappers. Veel van hen hebben al eerder prijzen gewonnen of hebben tijdens hun studie meegeschreven aan wetenschappelijke publicaties. De laureaten zijn onder andere afkomstig uit Suriname, Indonesië, Iran en Irak.

156 studenten en afgestudeerden reageerden op een oproep voor onderzoeksideeën. De beste kandidaten mochten bij NWO workshops volgen en hun onderzoeksideeën verder uitwerken en presenteren voor een beoordelingscommissie. 19 van de 44 uitgewerkte aanvragen worden gehonoreerd met een subsidie.

Feestelijke uitreiking
Op 17 oktober zullen de 19 laureaten tijdens een feestelijke uitreiking een oorkonde ontvangen van de voorzitter van NWO, prof. dr. Jos Engelen. De uitreiking vindt plaats bij NWO.

Klik hier voor een lijst met de gehonoreerde onderzoekers.