Normal_6570

Uit woede over het feit dat de kroegentocht geen deel meer uitmaakt van de introductieweek voor studenten (TIK) organiseren kroegen in Tilburg nu zelf een kroegentocht. Inmiddels hebben 24 café's zich aangemeld voor het initiatief, zo meldt Univers, de onafhankelijke website van de Universiteit van Tilburg (UvT).

De opzet van de tocht blijft hetzelfde als voorgaande jaren. Uit een (nog lopende) poll op de website van Univers bleek al dat ook de meeste UvT-studenten het jammer vinden dat de kroegentocht uit het programma van de TIK is verdwenen.

64 procent van de studenten vond het ontbijt in de kroegen een fijne start van de dag, slechts 24 procent miste tijdens de TIK-week wat verdieping en vindt het fijn dat de tocht is verdwenen.

"Met het schrappen van de tocht wordt volledig voorbijgegaan aan het belang van de horeca voor Tilburg als studentenstad. We snappen wel dat er veranderingen doorgevoerd moeten worden in het programma, maar dit is niet de manier waarop." "De horeca heeft een enorme aantrekkingskracht, waardoor studenten voor Tilburg kiezen", zegt Jaap van Ham van café Polly Maggoo aan de Korte Heuvel.

Nu de kroegen niet kunnen meeliften op het TIK-programma moeten zij zelf een manier vinden om hun kroegentocht onder de aandacht te brengen.